Rólunk Mondták – Ír Cégalapítás

  • Home
  • Rólunk Mondták – Ír Cégalapítás

Rólunk Mondták – Ír Cégalapítás

Lukács Erika: „Barátnőmmel Szilviával anno középiskolában ismerkedtünk meg. Mindkettőnknek volt kutyája, sajnos már egyikünké sincs velünk. Még tiniként álmodtunk kutyasétáltatási munkáról, napközi létrehozásáról, de az életünk Írországba vitt minket. 3 éve költöztünk Írországba. Dolgoztunk étteremben, pubban, kávézóban, de nem találtuk a helyünket. Egyik közös szabadnapon pattant a szikra, mi lenne, ha megvalósítanánk az álmunkat, hiszen a sétáltatást, napközit semmi nem köti Magyarországhoz. Első lépésként felmondtunk, hirdettük magunkat és lett 3 állandó kutyusunk, akiket sétáltattunk. Itt már mertünk még nagyobbat álmodni, így felkerestünk egy céget, hogy szeretnénk hivatalossá tenni a foglalkozásunkat. A vállalkozási formák közül kiválasztottuk a nekünk legszimpatikusabbat: üzleti partnerség, majd megalapítottuk a cégünket.”

Halász Gábor: „Családi vállalkozásunk építőipari termékek eladásával foglalkozik. Fiam a családjával együtt Írországba költözött, mivel a kedvesét oda vették fel az egyetemre. Egyik nap felhívott, hogy lenne igény a termékeinkre, szívesen dolgozna továbbra is a cégben, csak Írországból és szervezné a termékeink eladását. Azt mondta szerinte alapítsunk egy ír céget is, mivel elég nagy a kereslet, ellenben a magyar cégekkel szemben jóval kisebb az adózás, alanyi ÁFA mentesség is van. Belevágtunk. Én lettem a tulajdonos, ő a cég igazgatója és titkár egyszemélyben. Fiam kint mindent elintézett, én már csak a kész aláírandó papírokat kaptam meg postán.”

Lali: „Szakácsnak tanultam, a munkám egyben a hobbim is. Írországba költözésünk után étteremben dolgoztam szakácsként, otthon pedig pizzát készítettem megrendelésre, családi eseményekre. Ez olyannyira sikeres volt, hogy egyre több megrendelésem lett. Mivel nem szerettem volna a hatóságokkal nézeteltérést, ezért alapítottam egy céget. Mivel albérletben élek, így a cégalapításhoz szükségem volt székhelyszolgáltatásra is, illetve egy könyvelőre. Ezt mind egy cég intézte nekem, akiket csak ajánlani tudok. Egy ideig minden maradt a  régiben, de most pizzázó nyitás előtt állok. A cégem már megvan hozzá.”