Munkavállalás Máltán

  • Home
  • Munkavállalás Máltán

Munkavállalás Máltán

Itt tulajdonképpen nem sokkal magasabbak az árak, mint Magyarországon, de a magasabb fizetések miatt sokkal megfizethetőbbek a dolgok. A következő link mögött láthatóak az éppen aktuális máltai árak:  https://www.numbeo.com/cost-of-living/country_result.jsp?country=Malta

 

Máltán nagyon egyszerű munkát találni, akik szeretnének a vendéglátásban, szállodaiparban dolgozni, azoknak május elején érdemes kiutazniuk, addig kevesen vannak, bár nem lehetetlen ezt követően sem munkát találni.

Sokan találnak munkát különféle ügyfélszolgálati és call center szerű helyeken, ezekkel már egész szép pénzt is lehet keresni. Könyvelők, bankárok, programozók jól járnak nagyon. Egy jó máltai fizetés kb. 2200 euró. Ezzel már nagyon sok helyi boldog, és ebből a pénzből valóban lehet élni, meg gyereket nevelni. Nem gazdagság, ez, de értelmezhető életminőséget jelent.

De persze lehet ennél jóval többet is keresni, főleg a versenyszakmákban.

Mivel a máltai pénzügyi és üzleti központ jóval több embert igényel, mint amennyit az egyetemek a diákok lehetséges száma miatt termelni tudnak, ezért van munka bőven. A máltaiakkal folytatott munkához tudni kell máltaiul.

Online keresésre a legjobb a maltapark.com  és a keepmeposted.com.mt és a Times of Malta -nak is van álláskeresős rovata.