Munkavállalás Írországban

  • Home
  • Munkavállalás Írországban

Munkavállalás Írországban

EU állampolgárok szabadon vállalhatnak munkát és telepedhetnek le Írországban.

Tartózkodási engedélyre azonban szüksége van minden EU-s állampolgárnak, kivételt ez alól csak a brit állampolgárok élveznek. Az írországi munkavállaláshoz a magyar munkavállalóknak nem kell munkavállalási engedély. Munkaügyi szervezetnél bejelentési, regisztrációs kötelezettség nincsen. Írországba beutazni és ott tartózkodni tartózkodási engedély nélkül 3 hónapig lehet. A beutazáshoz vízum nem szükséges. 3 hónap letelte után tartózkodási engedélyt a helyi rendőrségen kell igényelni.

Érkezés után első teendői közt vegye fel a kapcsolatot a helyi Intreo irodával, hogy biztosítsa a foglalkoztatással és Írországgal kapcsolatos fontos tudnivalókat; ezek az irodák Írország minden nagyobb városában megtalálhatók.

 

Foglalkoztatás:

Az EGT állampolgárai ingyenesen vehetik igénybe az ír foglalkoztatási szolgálat szolgáltatásait. Az állásajánlatok részleteihez bármely Intreo irodán és/vagy a Jobs Ireland https://www.jobsireland.ie/ weboldalán keresztül férhet hozzá.

Az Intreo, a Department of Social Protection új szolgáltatása egy helyen nyújt segítséget minden foglalkoztatási és jövedelmi kérdésben.

A magán állásközvetítő irodák nem számíthatnak fel költséget az álláskeresők az adatbázisukban való regisztrációs alapszolgáltatásukért. Minden ilyen irodának rendelkeznie kell a Department of Jobs, Enterprise and Innovation engedélyével. Az engedéllyel rendelkező közvetítő irodák listája elérhető az iroda Employment Agency Licensing Section részlegénél. További információ: https://www.workplacerelations.ie/en/What_You_Should_Know/Employment_Agencies/

https://www.monster.hu/karrier-tanacsok/cikk/irorszag-ismerteto-az-orszagrol-es-a-munkavallalasrol

 

Munkaszerződés:

Munkaszerződés megkötésére a minimális korhatár 18 év. Az ennél fiatalabb személyek esetében szülői beleegyezés kell a munkavállaláshoz.
A próbaidőre vonatkozólag Írországban nincsen törvényi előírás, habár a hat hónap utáni értesítés gyakori a munkaadó részéről.

Az ír törvények 48 órás munkahetet írnak elő. A munkahét öt napos, a vasárnap kötelező pihenőnap. A munkaidő csak a ténylegesen munkával töltött időt tartalmazza, bár a kollektív szerződések ettől eltérhetnek (39 órás munkahét).

Szintén törvény írja elő, hogy ipari létesítményekben dolgozóknak öt órás folyamatos munkavégzés után legalább 30 perces szünetet kell biztosítani; üzletekben dolgozók napi munkaideje maximum 11 óra lehet, és a szállodákban az alkalmazottak maximum 56 órát dolgozhatnak hetente.

A törvény hatálya nem terjed ki a mezőgazdaság, halászat, szállítmányozás, árufuvarozás, bányászat és más kereskedelmi ágazatban dolgozók munkaidejére. 

A túlóra nem haladhatja meg a napi két órát, a heti 12 órát, az évi 240 órát és négy egymást követő héten a 36 órát. A 18 éven aluli munkavállalók esetében a túlóra maximum 2 óra lehet naponta, 10 óra hetente és 200 óra évente. Törvényi előírás szerint a túlórát végző személynek az alapbér 125%-át kell kifizetni. A kollektív szerződések ennél magasabb arányt is megállapíthatnak.

A minimális éves szabadság 3 hét. A kollektív szerződések ennél hosszabb időt is megállapíthatnak. Az erre az időszakra járó pénzösszeg előre is kikérhető, melyet a munkavállaló heti bére alapján számolnak ki.

Az EU tagállamok állampolgárai három hónapig kereshetnek munkát Írországban. Ezen idő meghosszabbítható, ha bizonyítást nyer, hogy a munkavállaló továbbra is állást keres, és jó esélye van, hogy foglalkoztatni fogják. Az unió tagállamainak munkavállalóit ugyanolyan jogok, bánásmód és feltételek illetik meg, mint az adott ország állampolgárait.